Associate degree Duurzame installaties en systeemintegratie
Associate degree Duurzame installaties en systeemintegratie HBO-opleidingen
Inhoud
Studieprogramma
Crohonummer: 80110
Modules eerste jaar |
Werkzaamheden eigen beroepsomgeving 1 |
Basiskennis informatiesystemen |
Aantal studiepunten eerste jaar: 60 |
Modules tweede jaar |
Werkzaamheden eigen beroepsomgeving 2 |
Aantal studiepunten tweede jaar: 60 |
Totaal aantal studiepunten: 120 |
Actueel en praktijkgericht lesmateriaal
Wij hebben intensieve contacten met het bedrijfsleven, brancheorganisaties en exameninstanties. Ons lesmateriaal kunnen wij daardoor continu aanpassen op de meeste actuele marktontwikkelingen. Ons studieprogramma bestaat uit vakken waarin je zowel inhoudelijke technische ICT competenties ontwikkelt als de benodigde softskills als leidinggeven, ondernemen en presenteren. Daarnaast werken wij met actuele thema's waarin je de verschillende modules in de praktijk brengt, waardoor de toepasbaarheid van het geleerde optimaal benut wordt.
Afstudeeropdracht = oplossing voor uitdaging in je organisatie
Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. Binnen de gestelde voorwaarden formuleer je zelf een probleemstelling uit je eigen werksituatie. Dit betekent dubbel rendement: je werkgever doet er zijn voordeel mee maar jijzelf natuurlijk ook. Door de theorie in de praktijk toe te passen, kun je de opgedane kennis beter plaatsen. Aan de hand van een uitgebreid onderzoek kom je tot een oplossing. Dit onderzoek geef je weer in een scriptie. Je sluit de afstudeeropdracht af met een presentatie en verdediging op Hogeschool Dirksen. Heb je alle 120 studiepunten behaald, dan ontvang je van Hogeschool Dirksen het Associate Degree-getuigschrift.
Examens
Je rondt ieder onderdeel af met een Dirksen-examen. Zo behaal je al tijdens je studie een aantal waardevolle certificaten.
Leerdoelen
Studeren met intensieve begeleiding
De nominale studieduur is twee jaar uitgaande van 120 studiepunten (EC) en een studielast van 60 studiepunten per jaar. We gaan hierbij uit van ongeveer 15 - 25 uur studeren per week. Dat is inclusief de colleges. Afhankelijk van je werkervaring, eerder behaalde certificaten en diploma's en de tijd die je te besteden hebt, kun je de opleiding ook sneller afronden.
De opleiding start met een kick-off waarbij je kennis maakt met je medestudenten en je start met de module Werkzaamheden eigen beroepsomgeving. Vervolgens zijn er 20 tot 25 colleges per jaar gepland voor ondersteuning van de theorie, praktijkopdrachten of de projectopdracht. Zelfstudie, persoonlijke coaching, online begeleiding en colleges wisselen elkaar af. Daarnaast heb je 24/7 toegang tot je eigen online leeromgeving. De colleges vinden 1x per 14 dagen plaats van 16:30 tot 20:30 uur (inclusief eten).
Deel van werktijd = deel van studietijd
Dit houdt in dat je tijdens de uitoefening van je functie de theorie leert toepassen, die in het aangereikte lesmateriaal aan bod komt. In de module Werkzaamheden eigen beroepsomgeving leggen we deze koppeling. Je leert dus in de praktijk de theorie toe te passen en dat levert je zelfs studiepunten op! Het is wel van belang dat je functie een relatie heeft met de inhoud van de studie.
Prijs
Collegegeld
Het collegegeld van € 7500,- per 12 maanden is inclusief examenkosten, lesmateriaal, begeleiding en de benodigde hard- en software. Termijnbetaling is mogelijk. Je kunt ieder examen één keer kosteloos afleggen. Voor herkansingen brengen wij het reguliere examengeld in rekening.
Afstudeerkosten: € 375,-