Basis elektronica
Basis elektronica zelfstudie met online begeleiding
Inhoud
Elektriciteitsleer:
- wet van Ohm
- multimeter
- weerstanden
- vermogen
- wisselspanning
- halfgeleiderdiodes
- serie- en parallelschakelingen
- opnemers en weergevers
- RC-tijden en -schakelingen
- functiegenerator en oscilloscoop
- spoelen en transformatoren
- gelijkrichting
- condensatoren
Analoge en digitale techniek:
- transistoren en toepassingen
- transistor als versterker
- veldeffect transistoren
- opamps
- gestabiliseerde voedingen
- eindversterkers
- oscillatoren en generatoren
- halfgeleiderschakelelementen
- binaire getallen en codes
- poortschakelingen
- flipflops
- digitale IC's
- halfgeleider geheugens
- AD-en DA-omzetters
- meetinstrumenten voor digitale schakelingen
Examen en materiaal
Deze opleiding sluit je af met drie Dirksen-examens. Als je voor alle examens slaagt, ontvang je het diploma ‘Basis elektronica’. je ontvangt bij deze cursus een gratis examentraining.
Onderdelenpakket
In vrijwel alle lessen zijn opdrachten verwerkt, waarbij je met een onderdelenpakket en multimeter metingen verricht aan zelf gebouwde elektronische schakelingen. Hierdoor vergroot jij je praktische vaardigheden. Je kunt een eigen multimeter gebruiken, mits je daarmee ook wisselstroom kunt meten.
Simulatiesoftware MultiSim
Naast het werken met het onderdelenpakket kun je ook gebruikmaken van simulatiesoftware MultiSim. Daarmee beschik je over een groot aantal componenten en gesimuleerde meetapparatuur. Je kunt dan gecompliceerde schakelingen opbouwen en testen, zonder het risico dat je dure elektronische onderdelen beschadigt. Je kunt MultiSim via Dirksen aanschaffen.
Je studeert op jouw manier, waar en wanneer je wilt en wordt daarbij online begeleid door een docent. Via de online leeromgeving maak je je studieplanning, heb je contact met je docent en kun je binnen enkele seconden je huiswerk controleren. Waardeer je de studievrijheid van een zelfstudie, maar wil je graag een extra steuntje in de rug, kies dan voor de opleiding met 6 klassikale lesdagen.
Leerdoelen
- Inzicht krijgen in elektronische componenten en schakelingen, gelijk- en wisselspanning en wisselstroom;
- metingen analyseren en uitvoeren en storingen opsporen en verhelpen door gebruik te maken van schema’s en handleidingen;
- rekenen aan serie- en parallelschakelingen met weerstanden, condensatoren, schakelingen met halfgeleiderdiodes, magnetisme, transformatoren en gelijkrichting;
- werken met poortschakelingen, (geklokte) FlipFlops, FlipFlop schakelingen, digitale IC’s, multiplexing en demultiplexing en halfgeleidergeheugens.
Prijs
Prijs | € 995,00 |
Totaal | € 995,00 |